Filmové tipy na květen s HBO GO

0
1404

Kina jsou zavřená, premiéry nových filmů byste pohledali a s rozvolňováním je to stále na vážkách. Ne, to není rok 2020 ale duben 2021. Bohužel se toho od loňského jara příliš nezměnilo. Minule jsem psal o premiérách, na které se v kině těším. Tentokrát zůstanu pouze u tipů na novinky na HBO Go, které spojuje jedno společné téma: záchrana světa.


Batman série
Nikdy jsem nebyl příliš velký fanoušek komiksů. Na druhou stranu se řadím mezi obdivovatele Christophera Nolana, kterého považuji za jednoho z nejlepších současných režisérů. I proto jsem trilogii Batmana dal kdysi šanci a hned se z ní stala jedna z mých
nejoblíbenějších sérií. Například druhý díl (Temný rytíř) se na CSFD právem pyšní hodnocením 90 % a Heath Ledger za roli Jokera obdržel Oscara za herce ve vedlejší roli. Myslím, že Batman od Nolana potěší každého diváka, i toho, který nemá v oblibě komiksy nebo sci-fi, neboť námět a celé prostředí nepůsobí vůbec fantasticky. Jo a hlavní je, že se na celou trilogii můžete od 2. dubna podívat na HBO Go. Kdo zvládne shlédnout všechny tři díly v jeden den?

Kingsman: Tajná služba a Zlatý kruh
Další z řady „staronových“ filmů na HBO Go jsou oba díly filmu Kingsman. Oba filmy potěší
zejména milovníky bondovek, akčních filmů a britského humoru. Sám jsem si při sledování
prvního dílu říkal, zda se dívám na komedii nebo celkem vážný špionážní film. Zápletka filmu nijak nepřekvapí – hlavní hrdina musí zachránit svět. Originální stránkou filmu je ale gentlemanské prostředí Anglie, vysoké tempo akce a vtip, se kterým je děj vyprávěn. Každopádně jsem se u obou dílů náramně bavil. Přiznávám, že první díl ten druhý o něco málo předčí, ale přesto se jedná o fantastickou zábavu na večer pro celou rodinu.

SpongeBob ve filmu: Houba na suchu
Poslední novinka na HBO Go, kterou bych rád zmínil, je pro naše nejmenší diváky. Populární hrdina dětských seriálu SpongeBob se totiž vrací v celovečerním filmu, a dokonce zavítá do naše lidského světa. Když totiž pirát Hambivous (Antonio Banderas) ukradne tajný recept na oblíbený krabí burger, SpongeBob vyrazí se svými kamarády na břeh, aby ho získal zpátky. Porazit superpadoucha ale nebude jen tak a všichni hrdinové v sobě budou muset objevit své superschopnosti.

Zanechat komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here