Jak sledovat televizi online a chytře

0
3824

Včera jsem se poprvé po téměř třech měsících viděl s kámošema. Vyrazili jsme, jak jinak, na pivo do naší oblíbený hospůdky. Seděli jsme na zahrádce, povídali si, vtipkovali, popíjeli to skvělý točený. Řeč přišla pochopitelně i na to, jak jsme trávili karanténu, co nám vyhovovalo a co zase vůbec ne. A pak to Filda zabil hlasitým vtipem, který si vysloužil nesouhlasný pohled od slečen, které seděly vedle nás. Filda je můj kámoš už od střední, vždycky to byl tak trochu slušňáček, rád nosí košile, chodí do divadla a sprosté slovo od něj slyšíte jednou za uherák. V karanténě ale asi trochu zvlčil. Když jsme se ho totiž zeptali, jestli se těší, až bude moci zase vyrazit za kulturou, řekl: „Vůbec, sledovat divadelní představení online má totiž jednu zásadní výhodu. Můžeš si u toho ulevit (pro udržení úrovně článku jsem si dovolit pozměnit tento výraz za vhodnější) jak nahlas chceš a nikoho tím nepobouříš.“ No shodli jsme se na tom, že jsme u televize teď všichni trávili až nehezky moc času. A mě napadlo, že o tom, jak koukám na televizi, jsem vám ještě nepsal, a že bych tomu mohl věnovat dnešní článek.

Vezmu to úplně od začátku. Když jsem se odstěhoval od našich a opustil tak své vyhřáté místo na gauči před televizí, myslel jsem, že mi bude ta kouzelná bedýnka hrozně moc chybět a že si brzo pořídím svojí. Jenže opak byl pravdou, televizi jsem vůbec nepotřeboval. Co mě zajímalo, to jsem si našel na internetu, navíc jsem na ni tenkrát neměl ani peníze, ani místo v pokoji. No studentská léta rychle utekla a já se stěhoval se svojí přítelkyní do společného bytu. V tu dobu už mi televize přišla zbytečná a já jí doma ani nechtěl, ale Lída na ni byla zvyklá, a tak jsem po krátkém přesvědčování povolil. Taky si nemůžu odpustit citovat na tomto místě Joeyho hlášku z mých oblíbených Přátel: „Vy nemáte televizi? A kam máte nasměrovanou sedačku?“

Správný výběr je klíčem ke spokojenosti

Výběr Lída nechala na mě, protože tomu stejně nerozumí, a já měl jasno v tom, že nám chci pořídit IPTV. Je to digitální televize poskytovaná přes internetový protokol, jde o nejmodernější interaktivní televizní platformu. Nabízí více kanálů, zpětné přehrávání, pozastavení nebo vrácení pořadu. Otázkou zůstávalo, od koho si tu IPTV pořídíme. Asi vás nepřekvapí, že jsem nakonec zůstal věrný Nordicu a pořídil Nordic TV HD, základní balíček s 80 programy. Jednak je to značka, ke které mám opravdu důvěru, a jednak se mi líbí nabídka možností. Tenhle balíček navíc můžete teď mít na půl roku za 125 korun měsíčně, což mi přijde jako skvělá cena. 

Znáte ten pocit, že si myslíte, že něco vůbec nepotřebujete, a když to pak máte k dispozici, nechápete, jak jste bez toho mohli být? Jo? Tak přesně tak to mám s televizí. Jsem fakt rád, že jsme ji pořídili. Hlavní přínos třeba vidím v tom, že jsem se naučil pravidelně sledovat zprávy a jsem díky tomu mnohem více v obraze. Hodně využívám možnosti přehrávání pořadů zpětně. Vyhovuje mi to hlavně proto, že nejsem časově vázaný na přesný program televizních stanic. Lída zase hodně kouká na zábavné pořady nebo si pustí třeba Óčko jako kulisu k domácím pracím.

K základním balíčkům nabízí Nordic Telecom taky doplňkové balíčky. Minulé dva měsíce jsme si takhle dopřáli HBO Go, abychom si ty večery, které jsme museli trávit doma, zpříjemnili nějakým filmem. Teď jsme se rozhodli HBO Go zase na chvíli zrušit, protože právě kvůli němu a nabízeným seriálům jsme u televize trávili až moc času. Myslím si ale, že nám to bez programů navíc dlouho nevydrží. Příště bychom alespoň mohli místo HBO pořídit třeba balíček Příroda, abychom se trochu poučili o vesmíru, naší pozoruhodné planetě a životě na ní. No a teď Nordic taky nově představil další balíček Vašich 7, v jehož rámci si můžete vybrat sedm prémiových kanálů podle svého uvážení, takže tuhle možnost určitě taky nějaký měsíc využijeme. 

Tak hlavně nesmíme zapomenout na to, pravidelně vyměňovat sezení u televize za procházku v parku nebo za výlet do lesa. Pohodlí je to sice lákavé, ale ten pocit, když člověk vyrazí ven, ať už do nejbližšího lesíka nebo někam do hor, ten prostě televize nikdy nepřekoná. Během řádění koronaviru stoupla podle společnosti Median průměrná sledovanost televize o 80 minut, stejně tak lidé mnohem více času tráví na telefonech nebo počítačích. To rozhodně není dobře, takže pokud byste měli problém se od obrazovek odpoutat, zkuste se inspirovat třeba tady.

Jestli vás Nordic TV zaujala a chcete se dozvědět více, klikněte tady. Obecné informace o IPTV se dozvíte třeba v tomhle článku. 

Zanechat komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here