Internet ovládají konspirační teorie, čeká nás 5G apokalypsa?

0
13090

Tak jo, po všem tom humbuku, co se strhnul kolem uvedení mobilních sítí nové generace 5G, jsem si říkal, že bych se k tomuhle tématu mohl taky nějak vyjádřit. Protože sdílet své názory na sítích je teď dost in. A já jdu s dobou. Stejně jako sítě 5G

Pokud nejste jedni z těch, kteří žijou už nějakou tu dobu v krytu bez televize (a mikrovlnky) a schovávají se před chemtrails, tak jste určitě už o 5G sítích slyšeli. A určitě jste zahlídli i různé úsměvné konspirační teorie o tom, jak 5G sítě přinesou lidstvu zkázu v podobě padajících mrtvých ptáků či lidí čekajících v nekonečných řadách v nemocnicích na vyšetření.

Musím říct, že já se teda na budoucnost s 5G sítěmi těším. A od té doby, co náš Nordic Telecom zavedl v ČR 5G internet na doma, si to vyloženě užívám. Tenhle pevný internet vzduchem je totiž už vybudovaný na nejmodernější 5G-ready technologii, která zaručuje fakt stabilní a hodně rychlé internetové připojení. Díky tomu si tak můžu například stáhnout video během chvilky.

Nedávno jsem byl na rande s Lídou. Nalákal jsem ji na nabídku kvalitního filmového večera a stáhnul nějakou hollywoodskou romanťárnu. Ona ale přišla s tím, že by se chtěla dívat na starou dobrou klasiku, Návrat do budoucnosti 2. Možná jste už také zažili to trapné ticho, které mezi dvěma nastane, když se čeká hodinu na stažení filmu. Fakt trapas. S Nordic 5G internetem na doma tohle ale končí. Film jsem totiž stáhnul během pár minut. A mimochodem, taky jste si vždycky říkali, jak se v Návratu do budoucnosti 2 můžou ta lítající auta tak rychle navzájem vyhýbat? No, možná právě díky sítím 5G. Tím, že budou mít sítě 5G velkou kapacitu, a zároveň nízkou odezvu, může být na ně napojeno velké množství zařízení, třeba například systém aut. Tato auta pak budou mezi sebou komunikovat v rámci milisekund, což rozhodně může v budoucnu přispět k méně dopravním zácpám i nehodám. 

To ale samozřejmě není všechno. Zrovna teď o víkendu jsem si volal s Petrem, což je můj kámoš, který je zrovna na dovče v Kalifornii. Šel akorát na koncert Imagine Dragons. A pak mi z něj normálně živě streamoval tu jejich bomba písničku, co pořád hráli v rádiu. Radioactive? Každopádně, bylo tam asi 60 tisíc lidí, a nejenže Petrovi normálně běžela mobilní data, ale to video se ani jednou neseklo. Fakt! V Americe jsou zase o krok před náma, ale snad ne nadlouho. Už v lednu se totiž budou přidělovat frekvence na tzv. aukci kmitočtů, kterou pořádá Český telekomunikační úřad. Po rozdělení těchto frekvencí na nich budou moci operátoři začít stavět pokrytí 5G. Naše Nordic Telecom síť, která je postavená dle 5G standardů, je už na 5G připravena. 

Já už se teda budoucnosti s 5G nemůžu dočkat. A co vy?

Jo, a pro milovníky konspiračních teorií a celoživotní pochybovače přikládám i další kvalitní čtení na toto téma: 

https://smartmania.cz/5g-site-internet-rychlost/?fbclid=IwAR2UEjNJ-Zx6OE_ynaXaXZDVbskDNImPhoOmDHh9p3QVfi9LEkRLBibc5ZI

https://www.thebusinesssoiree.com/clanek/mobilni-site-mozek-neuvari?fbclid=IwAR17huogk7wmddJHvP8mA728kP66Glt1YNEoy_r_L4q-5aWTa_OFZb7iGUk

Zanechat komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here